Mudanya.gen.tr - Mudanya'nın Yüksekten Uçan Martısı

Font Boyutu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ana Sayfa 2010 Yılı Haber Arşivi Demokrat Parti Anayasa Değişikliğine Niçin HAYIR Diyecek ?

Demokrat Parti Anayasa Değişikliğine Niçin HAYIR Diyecek ?

E-posta Yazdır PDF

Demokrat Parti Mudanya İlçe Başkanı Meryem Bizimtuna.Demokrat Parti (DP) Mudanya İlçe Başkanı Meryem Bizimtuna yaptığı yazılı basın açıklamasında 12 Eylül 2010 günü ANAYASA Değişikliği Referandumunda DP'nin HAYIR oyu vereceğini ve darbelerden en çok etkilenmiş parti olarak niçin Anayasa değişikliğine HAYIR oyu vereceklerini gerekçeleriyle anlattı.

Pek çok can alıcı ayrıntıya değinen Meryem Bizimtuna'nın basın açıklamasını haberin devamında okuyabilirsiniz.

 DEMOKRAT PARTİ MUDANYA TEŞKİLATI “HAYIR”LI AÇIKLAMA

 
Demokrat  Parti  Mudanya İlçe  Teşkilatı  adına  başkan Meryem Bizimtuna   referandumla ilgili  olarak  Genel Merkezimizin almış olduğu “ Hayır” kararı ilçe teşkilat mensuplarımızca   takdirle karşılanmıştır .

Referandum algısı  siyasallaşmış ,hükümet mensupları   evet oyu toplamak için sahalara inmiştir.Basın ve yayın organları  aracılığı ile ulusal  ve yerel   gündemimiz adeta  istila edilmiştir  .Hükümetin  nimetlerinden yararlanılarak   reklam panoları ve afişlere harcanan  devasa bütçe aynı zamanda  milli  sermayemizden gitmektedir.   Gerek ana muhalefet , gerekse muhalefet partileri  refleks olarak karşı duruşa geçmektedirler. Referandum sanal bir yarışa dönmüş durumda olup , amacından farklı mecralara sürüklenmekte , güç gösterisine   dönüşmüş  siyasi  bir dayatma  ile demokrasi  kılıfına uydurulmaktadır.

Birincil sorunlarımız olan   terör  ve  bir türlü  halktan teğet  geçip, gidemeyen   ekonomik kriz  ile  boğuşmaktayız.
Açılım  kuyusuna  düşen iktidar mensupları   şimdi de demokrasi  kahramanı  olup 12 Eylülün hesabını sormak için  yarışa girişiyor!  Filistinli çocuklar için ağlıyor ,  12 eylül mağduru  ülkücü gençlerin   mektuplarını  okuyor ağlıyor , dönem mağduru solcuların  dertlerini dağlıyor , ağlıyor...  Analar ağlamasın diyor  ama   peş peşe gelen  şehit cenazelerini   normalleştiriyor.Hukuken zaman aşımına  uğramış  davaların hesap soruculuğuna soyunuyor.


Bu duygu ve düşünceler içerisinde    darbelerden   acılar çeken büyük partimiz Demokrat Parti  mensupları   olarak  Genel  Merkezimizin  12 Eylül 2010  tarihinde  gerçekleştirilecek olan  referandum  oylamasında hayır kararı almasında ki  belli başlı sebepleri de   Mudanyalı  Hemşerilerimizle  paylaşmak istiyoruz.

*Türkiye’de 1961 yılından beri referandum yapılmaktadır.İlk referandum 1960 ihtilalinden sonra gerçekleştirilmiş ,halkımız  anayasa metninin içeriğinden habersiz olduğu için ,Türk seçmeni 1961  Anayasasıyla birlikte Başbakan Adnan Menderes , Dışişleri  Bakanı  Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’a verilecek olan idam cezası ,peşinen onaylama durumuna düşürülmüştür.

*12 Eylül 1980 ihtilalını yapan  askeri yönetim de  , hazırlatmış olduğu 1982 Anayasası ile ihtilal liderinin cumhurbaşkanı  seçilmesini halkoyuna sunmuş , seçmenin  %  92 si bu referanduma  “evet” oyu vererek  ihtilal liderini Cumhurbaşkanı , kadrosunda ki komutanları da yeni oluşturulan “Cumhuriyet Konseyi “ üyeliğine seçmiştir.

*Referandum  halkın sırtına bir yük ve külfettir  özellikle birbirleriyle alakası  olmayan konuların  aynı torbada  referanduma  konu edilmesi , modern demokrasilerin  asla kabul etmediği bir yöntemdir.

*AKP iktidarı , tek başına hazırladığı ve TBMM’deki çoğunluğu  ile kabul ettiği anayasa  paketinin  1980 darbesinden  sonra hazırlanan anayasayı ortadan kaldırmak  amacı güttüğü ileri sürülmektedir.Oysa  1982 Anayasası TBMM’de siyasi partilerin mutabakatı  ile 17 kez değişikliğe  uğramış tır.Dolayısıyla AKP’nin  “darbe Anayasasını  ortadan kaldırıyoruz “ iddiası  propaganda dan öteye geçmeyen , halkı  aldatmaya  yönelik bir teşebbüstür

*12 Eylül zihniyetini yansıtan  YÖK ve dokunulmazlıkların korunması , adaletsiz seçim barajı    sunulan pakette konu  dahi edilmemiştir.

*Çok kanallı ve tek sesli hale getirilmek istenen  Türk Medyası üzerinde sistamatik baskılar da  AKP’nin demokratikleşme niyetinin samimi olmadığının göstergesidir.

*12 Eylül 1980 darbecileri için yargılanma yolu  açılacağı söylenmektedir.Bu da ayrı bir aldatmacadır.Çünkü  o konu da  zaman aşımına uğramıştır.Sonuç olarak  12 Eylül darbecilerinin   yargılanmaları hukuken mümkün değildir.

*AKP  bu  Anayasa  Paketini   halkoyundan  geçirirse ,   bugün fiilen   yürütülen baskıcı ve keyfi yönetimin  hukuki kılıfını da hazırlamış olacaktır.

*AKP Anayasa Paketi ,ulus devlet ,üniter devlet ve laik devlete karşı bir yapılanma gayretidir.Bir başka  ifadeyle ,AKP’nin milletimizi ayrıştırma  kamplaştırma  ve kutuplaştırma  anlayışının ürünüdür.

*AKP, 12 Eylül ‘de oylanacak Anayasa Paketi ile Türkiye’nin Genleriyle ve DNA’sıyla  oynamak istemektedir
Türkiye’nin geniş katılımlı ,parlamentoda nitelikli  çoğunluğun mutabakatı ile hazırlanacak demokratik bir anayasaya ihtiyacı vardır.O nedenle Demokrat Parti mensupları  sadece bir parti tarafından hazırlanan Anayasa Paketi’ni Türkiye Anayasası olarak kabullenemediği için referandumda “ HAYIR “ oyu verecektir.


Yukarıda bahsi  geçen  konu başlıkları altında  Mudanya   Demokrat Parti İlçe Teşkilatı  olarak  Genel    Genel  İdare Kurulunun almış olduğu kararı  saygıyla ve memnuniyetle  karşılıyoruz.Mudanya Demokrat  Parti mensupları  olarak bizlerde  Mudanyalı hemşerilerimize    “HAYIR“lı  referandumlar diliyoruz.  
 

Son Güncelleme ( Salı, 17 Ağustos 2010 10:48 )  

Yorumlar  

 
+1 #1 2010-07-31 22:08
Aldıgınız HAYIRLI kararı takdir ve tebrik ediyorum Partim ve
şahsım adına bu kararınızın HAYIRlara vesile olmasını
diliyorum Mudanyanın HAYIRlı evlatları ve HAYIR sever insan
ları HAYIR da birleşeceklerdi r
Seçilmişlerin Şerrinden Kurtulmak İçin HAYIR
AKPyede Açılım Anayasasına da HAYIR
HAYIRLI günler HAYIRLI ramazanlar HAYIRLI BAYRAMLAR
HYPİlçe Yönetim Kurulu Adına
Başkan ÖMÜR TANTEKİN
Alıntı
 
 
0 #2 2010-08-02 12:03
Demokrat Partiyi kutluyorum. Objektif bir değerlendirme yapmış. İNSANIMIZ ŞUNU BİLMELİ Kİ HAYIR DENİLECEK ANAYASA sivil bir anayasa olmayıp RTE anayasasıdır ki. Alt kimlik üst kimlik diyerek memleketin altını üstüne getirdi. Kalleş bölücü başı APO ya Sayın diyen Şehitlerimiz için Kelle diyenlerin ANAYASASIDIR.
Alıntı
 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Tüm cep telefonu aksesuar fırsatları için tıklayın !

Mudanya İş Rehberi