Mudanya.gen.tr - Mudanya'nın Yüksekten Uçan Martısı

Font Boyutu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ana Sayfa 2010 Yılı Haber Arşivi AvYasağı Kalktı.Balık Bollaştı.

AvYasağı Kalktı.Balık Bollaştı.

E-posta Yazdır PDF

Av yasağı sona erdi.Deniz ürünlerinin bollaşması için devlet tarafından getirilen balık avlanma yasağı Mayıs ayında başlamış ve 1 Eylül itibariyle de yasakların kalkmasıyla balıkçılar 4 aylık aradan sonra vira bismillah diyerek denize açılarak avlanmaya başladılar.

Önceki gün balıkçı tezgâhlarına gelen bol miktarda çeşitteki balıklar hem balıkçıları hem de vatandaşları fazlasıyla memnun etti. Mudanya da yıllardır balıkçılık yapan Gözde balıkçılık sahibi Serdar Tetik balık çeşidinden hem de bolluğundan memnun olduklarını belirtirken, yasakların uygulanmaya başlamasıyla birlikte denizlerimizde balık neslinin çoğalmaya başladığını ve bu yıl avlanmanın bereketli olduğunu vurguluyor. 


Balıkçı tezgâhlarında İstavrit kilosu 7, Sardalye 3,Hamsi 5, Levrek- Çüpra 12, Lüfer tane 5, Tekir kilo 10, Kalkan kilo 15, Deniz levrek kilo 30, Palamut tane 6- 15, Zargan kilo 5, Kırlangıç kilo 15, Kolyoz-Uskumru kilo 5 ve Kupa kilo 5 TL’den satışa sunuldu. Balık sever vatandaşlar yasakların bu yıl daha sıkı kontrol edilmesi ve balıkçıların da geleceklerini düşünerek yasaklara uymaları sonucunda Marmara denizinin balıkla dolmaya başladığını ve tezgâhlarda bol miktarda ve çeşitte balık bulunduğunu vurgularken bundan sonra da yasaklara uyulmasını istediler.

Tarık ARSLAN/MUDANYA

Son Güncelleme ( Çarşamba, 22 Eylül 2010 16:41 )  

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Tüm cep telefonu aksesuar fırsatları için tıklayın !

Mudanya İş Rehberi