Mudanya Hasanbey Mahallesi köstebek yuvasına dönen sokakları nedeniyle zor günler yaşıyor. Mahalle Muhtarı Sabri Doğruel Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) tarafından Selvilik caddesi ve bu caddeye bağlı bulunan 5 sokağın su şebekesini yenileyerek buradaki işini bitirdiğini fakat 20 günden bu yana asfalt çalışmasının yapılamadığını bu nedenle mahalle halkının mağdur olduğunu söyledi.
Sıcak yaz günlerinin yaşandığına dikkat çeken muhtar Doğruel Hasanbey Mahallesi Selvilik Caddesi'nde ve bu caddeye bağlı 5 ayrı sokakta yaşayan halkın kapı ve pencerelerini açamadığını tozdan dolayı balkona çıkamadığını hatta çamaşır bile asamadıklarını söyledi. Muhtar Doğruel yetkililerden burada yapılması gereken asfalt çalışmalarının ivedilikle yapılmasını talep etti.
Muhtar Doğruel konuyu basına yansıtmadan önce gereken bütün iletişim yollarını kullanarak yetkililere dertlerini anlatmaya çalıştıklarını fakat ilgili kişilerden net bir yanıt alamadıkları için konuyu basın aracılığıyla Mudanya Kamuoyuna yansıttıklarını Hasanbey Mahalle sakinlerinin haklı olarak sürekli bu konunun çözülmesi yönünde kendisine şikayette bulunduklarını belirterek amacının sadece bu sorunu bir an evvel çözecek olan yetkililerin dikkatini çekmek olduğunu vurguladı.
Muhtar Sabri Doğruel Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünü aradığını fakat konudan ve kazıdan haberdar bile olmadıklarını belirttiklerini söyleyerek, BUSKİ Mudanya Müdürünü aradığını fakat onunda izinde olduğunun söylendiğini, BUSKİ Mudanya şubesinden verilen Güliz Çubukçular'a ulaşmak için Bursa BUSKİ'yi aradığında ise muhatap bulamadığını Güliz Çubukçular'ın ı toplantıda oldukları yönünde bilgi verildiğini defaten aradığında ise ikinci bir toplantıya girdiğinin kendisine söylendiğini belirtti. Nihayet yetkili birisine ulaştığını belirten muhtar Doğruel BUSKİ'nin ihtiyaç duyulan asfaltın ufak yama mı yoksa büyük yama çalışması olup olmadığı yönünde bilgi sahibi bile olmadıklarını belirtti.
Muhtar Doğrule asfaltın yapım tarihi konusunda bilgi istediğini fakat bu bilginin kendisine bir türlü verilmediğiniz asfalt tarihinin belirlenemediğini söyledi.
Muhtar Sabri Doğruel'in Açıklaması
Tıkla Dinle
BUSKİ Kırdı Ama Yapmadı.
Muhtar Doğruel yenilenen su şebekesinin yapımı sırasında bina altlarında kırılan tretuarların bir kısmının BUSKİ müteahhidi tarafından yapıldığını fakat çoğu yerin kırık vaziyette bırakıldığını gelişi güzel harçla yamandığını bununda özellikle müstakil tek katlı evlerde oturan mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandığını söyledi. Muhtar Doğruel muhatap bulamadığı için bu farklı uygulamanın nedenini sorgulayamadığını belirtti.
Bayramyeri, Karpuzoğulu ve Evkuran Parklarında Neler Oluyor.
Mudanya Hasanbey Mahallesi Namazgah caddesi Bayramyeri parkında bulunan solmuş ve solmaya başlamış çiçekler (BU PARK GÜLLERİYLE MEŞHUR) dikkatimizi çekti ve muhtar Doğruel'e bunun nedeni sorduğumuzda zaman içinde parkta kırılan çocuk oyuncaklarının yenilenmediğini, basket sahasının yırtılan tel örgülerinin tamir edilmediğini yetkililere ulaştığında ise "yapacağız" denilerek geçiştirildiğini süreç içinde geçici bir kaç küçük tamirat dışında bir tamiratın gerçekleşmediğini, yapılan tamiratlarında Başkan Yardımcısı Kartal Saldırış'ın şahsi çabaları neticesinde olduğunu fakat yeterli olmadığını söyledi. Doğruel çocuk kaydırak ve salıncaklarının altında ki kumların takviye edilmesi gerektiğini de söyledi.
Parkın Meşhur Güllerine Ne oldu ?
Yine muhtar Doğruel yapılan su şebekesi yenileme çalışmasında BUSKİ'nin parkın suyunu abonesi olmadığından dolayı kestiğini ve kendisi tarafından haftada iki gün yapılan sulama işlemini yapamamasından dolayı parktaki güllerin solup döküldüğünü bazı genç çınar ağaçlarının ise yapraklarında kuruma başladığı belirtti.
Doğruel Mudanya Belediyesi ile yaptığı konuşmada sulama tankerlerinin gelerek gerekli sulamanın yapılacağının belirtildiğini ama sulama tankerinin günler geçmesine rağmen bir kez bile gelmediğini yeşilliklerin can çekiştiğini parkın meşhur güllerinin tamamen solduğunu belirtti.
Karpuzoğlu ve Evkuran Parkları
Muhtar Doğruel Hasanbey Mahallesi Karpuzoğlu çocuk parkının beton duvarlarının kimliği belirsiz kişilerce yıkılarak bu parkın bir otopark haline getirildiğini, bakımının yapılmadığını ve durumunun çok kötü olduğunu, yine Evkuran çocuk parkının oyun araçlarının tamir bakım ve yenilenme işlemlerinin layıkı vechile yerine getirilmediğini vurguladı.
"Bu aksaklıklar ne zaman hangi tarihte giderilecek?" diye soran Doğruel kış mevsiminde çocukların dışarı çıkamadığını ve okulların açık olduğunu oyun ve tatil mevsiminde ise parkların içler açısı durumda olduğunu söyledi. Muhtar Doğruel yetkililere seslenerek bir an evvel Mudanya'da aksayan, kırılan, dökülen bu yerlerin tamir, bakım, onarım ve yenileme işlemlerinin yapmasını istedi.














Mudanya Güncel Haberler RSS
Yorumlar
biz nerde top oyniyalım muhtar amca bunları kim yapa cak
Sayın Recep Altepe seni hayırla yad etmek isteriz. Umarım sesimizi duyup gerekeni yaparsın. Yalnız şimdiden bilki önümüzdeki seçimlerde ben ve ailemi OY OLARAK ÇOKTAN KAYBETTİN. Mudanya belediyesine gelince zaten onlardan umudumuzu çoktan yitirdik.yazmaya gerek yok.
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için.