Mudanya Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Bülente ERDEN Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın mahkeme kararı ve tazminat alarak Bursa Büyükşehir Belediyesi uhdesinden aldığı Yüzme Havuzu'nu kış mevsiminde çalıştıramayacak bir acizlik içinde bulunduğunu belirterek "Havuzu çalıştıramayacak kadar aciz bir yerel yönetim var karşımızda" dedi. İnsan kaynakları yönetimine dikkat çeken ERDEN kış mevsiminde atıl durumda olan Yüzme Havuzu için personel tahsis edilip edilmediğini sorguladı.
Siyasi kulislere gönderme yapan MHP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent ERDEN Başkan Türkyılmaz'ın havuz personeli ile başının dertte olduğuyla ilgili söylentilere cevap vermesini istedi. MHP Grup Sözcüsü Bülent ERDEN'in sosyal medya paylaşımı şöyle;
Saygıdeğer Mudanyalılar,
Uzun süre sık sık gündeme taşımam neticesinde yaklaşık 30 ay Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından atıl vaziyette tutulan Yüzme Havuzu nihayet geçtiğimiz haziran ayında hizmete şaşalı bir törenle ve tabi açılış töreni masrafıyla açılmıştı.
Geldiğimiz mevsim itibarı ile gördük ki Mudanya Yüzme Havuzu maalesef 30 aya yakın atıl vaziyette tutulması nedeniyle göz göre göre çürütülen havuz üstü şişme örtüsünün yenilenenemesi nedeniyle kış aylarında çalışamayacak. Halbuki bu havuza Sayın Başkan müdahale etmeden önce Mudanyalılara yaz kış aralıksız hizmet vermekteydi.
"Yüzme Havuzu Mudanyalıların Oldu" söylemleriyle Bursa Büyükşehir Belediyesini mahkemeye vererek üzerine yüklü tazminat alarak 30 aya yakın atıl vaziyette tutan Sayın Başkan aldığımız duyumlara göre şimdi de insan kaynaklarıyla başı dertteymiş. Malum kış mevsiminde havuzu kapatmak zorunda. Çünkü havuzu çalıştıramayacak kadar aciz bir yerel yönetim var karşımızda.
Sayın Başkan yaz mevsiminde Yüzme Havuzu'nda görevli kadın personeli alarak randımanlı şekilde çalışabileceği ihtiyaç duyulan bir birime kaydırmak istiyor fakat baltayı taşa vuruyor siyasi kulislere göre. Yerinden oynatmak istediği kadın personel partidaşı çıkıyor ve partisinin ilçe binasına giderek ortalığı ayağa kaldırıyor. Sonuç olarak kadın personel adeta kış uykusuna yatacağı lakin maaş almaya devam edeceği hizmet vermeyen Yüzme Havuzu'ndaki görevine iade ediliyor.
İnanılmaz iddialarla dolu bu siyasi kulisler hakkında Sayın Başkanın Mudanya Kamuoyunu aydınlatmasını, doğrusunu anlatmasını bekliyorum. "Evet bu doğrudur. Ya da hayır böyle bir şey yoktur. Bunlar sadece bir dedikodudan ibarettir" gibi kısa bir açıklaması yeterli olacaktır.
Lakin hatırlatırım içinde bulunduğumuz 21. Yüzyıl sesli ve görüntülü kayıt cihazlarının son derece sık kullanıldığı bir dönem olup özellikle siyasilerin yaptıkları açıklamalarda dikkatli olmalarını gerektirmektedir.
Tüm Mudanyalı hemşehrilerime Barış ve Kardeşlik dolu günler dilerim.
Bülent ERDEN