BAHÇE SAKLIKENT ULUDAĞ YOLU 4. KM İNKAYA BURSA

Marmarabirlik'e bağlı 150 Sayılı Mudanya Zeytin tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt SOYLU basın açıklaması yaparak 6743 üretici ortağından 24.000.000 KG. rekolte beyanı tahmin edildiğini açıkladı. Üreticiye sağlanan krediler, tarımsal sigorta hizmetleri,  İlaç, gübre ve diğer yapılan çalışmalar hakkında rakamsal verileri paylaşan  kooperatif başkanı SOYLU  "Üretici Ortaklarımızın bizlere emanet ettiği Kooperatifimize sahip çıkacağımızı ve onları hiçbir zaman mağdur etmeyeceğimizi, Ortaklarımızla beraber kooperatifimizi yönetmeye devam edeceğimizi, bu Memleketin Zeytinci Çocukları olarak her zaman görevimizin başında olduğumuzu bilmelerini istiyorum." dedi.
Üreticileri ve bölgemiz için hayati öneme sahip tarımsal ürün olan zeytinin değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasında büyük öneme sahip olan  S.S 150 Sayılı Mudanya Zeytin tarım Satış Kooperatifi Başkanı Cüneyt SOYLU'nun açıklaması şöyle;

"2022 / 2023 İş Yılı Rekolte başlama tarihimiz olan 12 Eylül 2022 tarihinden bugüne kadar Marmarabirlik Mudanya kooperatifimize bağlı köy ve mahallelerimizin büyük bir kısmını ziyaret ettik, ziyaret etmeye devam etmekteyiz. 4900 ortağımızdan bugüne kadar 18.100.000 KG. rekolte beyanı alınmıştır. Bu rakamlar doğrultusunda 6743 ortağımızdan 24.000.000 KG. rekolte beyanı tahmin edilmektedir.

Ortaklarımızdan isteğimiz Kooperatifimize teslim edecekleri ürün kadar rekolte beyanında bulunmalarıdır. Şunu da belirtmek isterim ki, geçtiğimiz sene 800 kişiye yakın ortağımız yaklaşık 750.000 KG. zeytin dökme hakkı varken 1 KG. dahi zeytin teslim etmemiştir. Bundan dolayı ürün alım planının doğru bir şekilde yapılabilmesi için rekolte beyanına ortaklarımızın dikkat etmesini yüksek beyanların kooperatifimiz ve birlik ürün alım planını olumsuz yönde etkileyeceği için üreticilerimizden gerçek beyan vermelerini istiyoruz.

Beyan edilecek rekoltenin ana taahhüt miktarından fazla, 250 kilogramdan düşük olamayacak, REKOLTE BEYANNAMESİ VERMEYEN ORTAKLARDAN KESİNLİKLE ÜRÜN ALINMAYACAKTIR. Ortaklarımızın rekolte beyannamesinde taahhüt ettiği miktar yağlık dahil kooperatife teslim edeceğinden tüm ürünleri kapsayacak olup, 14 Ekim 2022 Cuma Günü mesai bitiminde rekolte beyan alım işlemleri sona erecektir.

Amacımız, Ortaklarımızın girdi maliyetlerini düşürmektir. Her sene olduğu gibi bu senede Organik Gübre, Bakır, Bordo , Göztaşı, İnsektisit ve Ot İlacı gibi üreticimizin en çok ihtiyaç duyduğu ürünleri Birliğimizin ve Kooperatifimizin öz sermayesi ile peşin olarak yüksek miktarlarda satın alıp piyasalarda oluşan fiyat dalgalanmalarından üretici ortaklarımızı korumaktır.
Bugüne kadar ortaklarımıza yaklaşık 1.000.000 TL. organik gübre, 11.400.000 TL. civarında zirai ilaç satışı gerçekleştirilmiştir.

Aynı zamanda ortaklarımıza bu yıl Zeytinde ödemeli akaryakıt desteği olarak bugüne kadar 10.600.000 TL. civarında mazot kartı dağıtılmıştır.
 Düşük faizli üretime destek kredisinden de talep eden ortaklarımıza 1.125.000 TL civarında kredi sağlanmıştır.

Araç sigortaları, kasko ve Tarsim sigortaları gibi bugüne kadar ortağımıza sunduğumuz sigorta hizmetimizde 3.900.000 TL civarına ulaşmıştır.
Ve her sene dağıtımını yaptığımız birinci kalite zeytin selelerimiz de en yakın zamanda elimize ulaşacak ve onların da ortaklarımıza dağıtımına başlanacaktır.

Bu hizmetleri sağlamamızda bize her zaman destek veren her zaman yanımızda olan Genel Başkanımız Sayın Hidamet Asa’ya, Başkan Vekilimiz Sayın Ali Yıldız’a ve Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyelerine buradan teşekkür ediyorum.

Ayrıca en büyük teşekkür ve övgüyü hak eden Üretici Ortaklarımızın bizlere emanet ettiği Kooperatifimize sahip çıkacağımızı ve onları hiçbir zaman mağdur etmeyeceğimizi, Ortaklarımızla beraber kooperatifimizi yönetmeye devam edeceğimizi, bu Memleketin Zeytinci Çocukları olarak her zaman görevimizin başında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.

YÖNETİM KURULU ADINA BAŞKAN
CÜNEYT SOYLU"