Girit'ten mübadele ile gelenlerin enfes lezzetlerinden birisi de Giritlilerin Babatası veya Daropita olarak bilinen eski doyurucu enfes bir tarif.

Hazırlanışı:

  • 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1/2 su bardağı tahin 1 bardak süt hepsi karıştırılır
  • 3 su bardağı mısır unu 2 su bardağı tam buğday unu elenerek karışıma ila e edilir.
  • 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 2 tatlı kaşığı tarçın ve bir kase üzüm ilave edilip iyice karıştırılır.
  • Kek hamurundan daha koyu olmalıdır yağlanmış büyük dikdörtgen bor cama ya da yapışmayan derin tepsiye dökülür eşit şekilde yayılır ve üzerine bolca susam serpilir
  • 180 derecede pişirilir

Pişme süresi her fırına göre değişebilir. Kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Selma Karadağ Batok. Facebook Gerçek Girit Yemekleri Yapanlar Grubu