65 No'lu Mudanya Taşıyıcılar Kooperatifi'nde Neler Oluyor?

1978 Yılında kurulan ve 42 yıldır hizmet veren 65 No'lu Mudanya Taşıyıcılar Kooperatifinin 11'inci Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahiner Öner Kıran'ın hazırlayıp sunduğu Radyo Poyraz'da yayınlanan Yerel İmza programında çarpıcı açıklamalar yaptı. 09 Şubat 2019 günü olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında ekibiyle yönetime gelen Şahiner eski kooperatif başkanı dahil kendisinin de içinde bulunduğu eski yönetimi incelenmek üzere mahkemeye verdiğini ayrıca eski kooperatif başkanının 1 milyon liraya yakın borcundan dolayı icraya verildiğini ve müfettiş raporunun beklendiğini vurgulayarak

Editörün Notu: Haber metni video röportajda konuşulanların özeti ve satır başlarıdır. Bu husus dikkate alınmalıdır.

"Şimdi tüm gelir üyelerimize akıyor, tehditler alıyoruz, şahsıma silah çekildi bu konuda yargıda ama bizi bu kutlu yoldan kimse döndüremeyecek, kamyoncu bir babanın kazandığı helal lokma ile bugünlere gelmiş birisi olarak üyelerimizin tek kuruşuna zeval getirmemek için mesai mevhumu olmadan ekibimle çalışıyoruz" dedi.

Evet Bana Silah Çekildiği Doğru Konu Yargıda

Öner Kıran'ın fısıltı gazetesinde kulaktan kulağa dolaşan dedikoduları Servet Şahiner'e ısrarla sorması ve "Açık açık anlatın" demesi üzerine kooperatif başkanı Şahiner  "Artık tüm gelir kooperatifimizin üyelerine akıyor. Bu konuda rantı kesilen bazılarından tehditler alıyorum. Ve sizin dile getirdiğiniz gibi şahsıma silah çekilmiş konu yargıya taşınmıştır. Fakat üyelerimiz ve aileleri müsterih olsunlar. Beni ve ekibimi bu kutlu yoldan asla vazgeçiremeyecekler. Kamyoncu babamın kazandığı helal lokma ile bugünlere gelmiş birisi olarak Kooperatif Üyelerimizin tek bir kuruşuna zeval getirmemek için tüm gayretimle ve yönetim kurulumla çalışıyorum" dedi.

1978 Yılında kurulan ve 42 yıldır hizmet veren 65 No'lu Mudanya Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahiner Öner Kıran'ın hazırlayıp sunduğu Radyo Poyraz'da yayınlanan Yerel İmza programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Öner Kıran'ın sorularını Radyo Poyraz'da katıldığı Yerel İmza programında yanıtlayan Kooperatif Başkanı Şahiner'in konuşmalarından dikkat çekici satır başlıkarı şöyle;

* Kooperatif Yönetiminde Denetleme kurulu üyesi olmama rağmen kooperatif evraklarını incelemde önüme çıkarılan zorluklar neticesinde ve gördüğüm bazı olumsuzluklar neticesinde kendiminde bir kaç ay görev yaptığı eski yönetimi şahsım dahil mahkemeye verdim. Ayrıca müfettişler kapsamlı bir inceleme yapıyorlar ve müfettiş raporu yargıya sunulacak.

* Ekibimle olağanüstü kongre sonucu göreve geldiğimizde ilk yaptığımı iş kooperatifte tespitlerde bulunmak borç alacak durumunu çıkarmak ve çalışmalarımızı kesintisiz devam ettirmek olmuştur.

Tespitlerimize göre;

Mudanya Belediyesine 393 bin TL.
Vergi Dairesine 204 bin TL.
Piyasaya 378 bin TL.
Üyelerimize 840 bin TL. olmak üzere toplam borcumuz 1milyon 815 bin TL' idi.

Buna Karşılık Borusan, Maden şirketlerinden ve üyelerimizden toplam alacağımız 1 Milyon 405 bin TL'dir. Ayrıva yargıya intikal etmiş yasal sürece girmiş alınamayacak olan batık alacağımız toplam 830 bin TL'dir.

* Üyelerimiz ve aileleri müsterih olsunlar, hesap verebilir, şeffaf yönetim anlayışımızla kooperatifimizi kısa sürede çok güzel seviyelere yükseltmek için çalışıyoruz.

Göreve geldiğimizden bugüne dek yaptıklarımız ödediğimiz borçlar ;

1-Durum tespiti sonrasında ilk iş olarak borçlarımızı yapılandırdık.

2-Mudanya'da bulunan resmi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek yeni yönetimimizi tanıştırdık.

3-Asıl çalışma alanımız olan Prysmian kablo Borusan Lojistik CVK maden şirketi ve Marmarabirlik yöneticilerini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk

4-Profesyonel bir yönetim şekline geçmemiz için Lojistik Müdürü almaya karar verdik. Müdür alımında bizimde tespit ettiğimiz ve görüştüğümüz, kendisi 30 yıl Prysmian kabloda değişik görevlerde çalışarak lojistik bölümünden emekli olmuş Mehmet Kuş'u Prysmian üst yönetiminin tavsiye ve görüşleriyle Kooperatif Müdürü olarak Mayıs 2019 da göreve başlattık.

5- Yük sigortalarımızı yeniledik. Eski yönetim zamanında 150 binTL'ye kadar olan her araç üzerinde bulunan yük sigortalarını 600 bin TL'ye çıkardık. Bu oldukça önemli bir konuydu ve bu konudaki riskleri karşılayacak sigorta limitlerini sağlamış olduk.

6-Kooperatifimizi güvenli hale getirmek için Güvenlik kameralarıyla donattık ve bekçi sayımızı birden ikiye çıkardık.

7-Uzun yıllar boş ve atıl duran bin metrekare kapalı alana sahip depomuzun çatı bakım ve onarımlarını 49 binTL'ye yaptırarak Prymian kablo fabrikasına önerdik yapılan incelemede uygun bulundu ve sözleşmeyle kapalı alanımızı Prysmian kablo fabrikasına aylık 9 binTL'ye kiraladık.

8-Kooperatif elektrik tesisatları yenilenerek bakımları yapıldı daha güvenli hale getirildi. Yine su kaçaklarının önüne geçecek tüm bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

9- Ekim ayı sonunda Marmarabirlik çiğ zeytin taşıma ihalesine çok titiz bir çalışma yaparak hazırlandık ve 48 alım merkezinin tamamının taşıma ihalesini kazandık.

10-Eski yönetim tarafından kullanılan lüks ve masraflı kooperatif aracını satarak yerine uygun ve KDV avantajı olan yeni yönetim aracı aldık.

11-İlk kez Borusan ile taşıma sözleşmesi imzaladık ve çalışma şartlarımızı netleştirdik.

12- Prysmian ile kira sözleşmesi imzaladık. 42 Yıllık koopeartif tarihinde sözleşmeyle yapılan iş yoktu. Şu an her adımda hem mali müşavirimiz hem de avukatlarımızla adım atıyor, üyelerimizin bir tek kuruşuna zeval gelmemesi için çok titiz bir çalışma içindeyiz.

13-Kasım ve Aralık 2019'da eski yönetimin yapmış olduğu uygunsuz uygulamalarını konu alan müfettiş denetlemesi geçirdik. Bizim kendi talebimiz doğrultusunda şahsım Servet Şahiner ve ekibimin dönemini incelettirdik. Bizim dönemimize ait hiçbir sıkıntı olmadığı ve başarılı olduğumuzla ilgili görüş bildirdiler.

14-Kooperatifimiz için en önemli olay kamyon ve TIR garajı olarak kirada olduğumuz yaklaşık 6 dönümlük alanı 1 milyon 500 bin TL bedelle satın alma çalışmamız ve inşaallah kısa sürede bunun müjdesini paylaşacağız.

15- Kooperatifimize mazot veren firmanın geçikmelerinden dolayı çalışmayı kestik ve 2 ayrı marka ile sözleşme imzalayarak yola çıkacak kooperatif üyemizin zaman kaybetmesinin önüne geçtik. Şu an mazot bekleyen üyemiz yok. Zamanında yola çıkıyorlar ve yüklerini zamanında teslim ediyorlar.

Öner Kıran'ın sorularını Radyo Poyraz'da katıldığı Yerel İmza programında yanıtlayan 65 No'lu Mudanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Servet Şahiner'in konuşmalarından dikkat çekici satır başları şöyle;

ARTIK BORÇLARIMIZI ÖDEYEBİLİYORUZ

Kooperatif yeni yönetimi olarak durum tespitimizin hemen ardından yapılandırılan borçlarımızı ödemeye başladık. Şu anda Maliyeye olan borcumuz bitti. Mudanya Belediyesine olan borcumuz düzenli olarak ödeniyor ve 215 bin TL kaldı.

Piyasaya 370 bin TL'ye
Üyelerimize olan borcumuz 600 Bin TL'ye
Toplam Borcumuz 1 Milyon 185 Bin Tl'ye geriledi.
Toplam alacağımız ise 1 Milyon 220 Bin TürkLirası dır.

Yapacaklarımız ve Hedeflerimiz Var

65 No'lu Mudanya Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Servet ŞAHİNER kooperatifin üyelerine kazandırmak adına yol haritalarının ve hedeflerinin belli olduğunu belirterek koopeartif üyelerinin haklarını sonuna kadar korumak ve kollamak adına avukatlar ve mali müşavirleri ile sürekli istişare içinde bulunduklarını yineleyerek hedef ve yapacaklarını sıraladı.

1- Prysmian kablo ile 42 yıllık çalışmalarımızı daha etkin, daha düzenli, daha kurumsal yaparak direk (aracısız) çalışma ortamını yakalamak istiyoruz. Koopearatifimiz bünyesine kazandırdığımız deneyimli lojistik müdürümüz, avukat ve mali müşavirlerimizle sürekli iletişimimiz bu hedefe odaklandığımızın göstergesidir.

2- Kooperatif sıra değerlerini hak ettiği üst seviyelere taşımak
3-C2 Uluslararası yük taşıma belgesini alarak en azından sınırımıza komşu ülkelere taşımacılık yapmak.
4-Üyelerimize yıl sonuna kadar peşin ödeme sistemine geçmek ve her hafta düzenli ödeme yapmak.

YEREL İMZA VİDEO FACEBOOK

YEREL İMZA VİDEO YOUTUBE

65 No'lu Mudanya Taşıyıcılar Kooperatifi'nde Neler Oluyor?

Evet Bana Silah Çekildiği Doğru Konu Yargıda

Tespitlerimize göre;

Mudanya Belediyesine 393 bin TL.
Vergi Dairesine 204 bin TL.
Piyasaya 378 bin TL.
Üyelerimize 840 bin TL. olmak üzere toplam borcumuz 1milyon 815 bin TL' idi.

Göreve geldiğimizden bugüne dek yaptıklarımız ödediğimiz borçlar ;

1-Durum tespiti sonrasında ilk iş olarak borçlarımızı yapılandırdık.

ARTIK BORÇLARIMIZI ÖDEYEBİLİYORUZ

Piyasaya 370 bin TL'ye
Üyelerimize olan borcumuz 600 Bin TL'ye
Toplam Borcumuz 1 Milyon 185 Bin Tl'ye geriledi.
Toplam alacağımız ise 1 Milyon 220 Bin TürkLirası dır.

Yapacaklarımız ve Hedeflerimiz Var

2- Kooperatif sıra değerlerini hak ettiği üst seviyelere taşımak