Öner Kıran

Öner KIRANÖner KIRAN RSS akışıProfesyonel Radyo yayıncılığında prodüksiyon dahil her alanda deneyim sahibi. mudanya.gen.tr kurucusu ve editörü. Mudanya Gazeteciler Derneği üyesi. Basın Kartı sahibi.

Okul, bilgi ve ahlakın yeşerdiği, geleceğe dair umutların filizlendiği bir kutsal mabet olmalı. Fakat ne yazık ki, bu mabedin gölgesinde kimi zaman karanlık bir gerçek filizleniyor: okulda şiddet hatta cinayet! Bu sorun, sadece eğitim camiasını değil, tüm toplumu derinden etkileyen bir yaradır.

Bir, iki, üç TIP. Bu sihirli cümle ilkokul sıralarında sessizliği sağlamanın çocukça bir formülüydü. 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası seçimi hangi belediye başkan adayı kazanırsa kazansın toz duman olacak bir ortamda Mudanya’da sessizliğe daha fazla ihtiyacımız olacak kanaatindeyim.

Mudanya Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi bahçesi sadece bir okul bahçesi değil aynı zamanda hem deprem toplanma alanı hem de tüm mahallede çocukların, gençlerin oyun ve spor alanı. Yani bahçe okul saatleri dışında genel kullanıma açık. Geçtiğimiz gün okulun spor alanından yaptığım "burasının temizlenmesi gerekiyor" başlıklı sosyal medya videom üzerine konuyla yakından ilgilenen Mudanya Kaymakamı Sayın Ayhan Terzi gereken temizliğin yapılmasını sağladı.

Geçtiğimiz haftalarda sessiz sedasız fakat adeta geliyorum diyen bir istifa Mudanya kulislerinde güçlü yankılandı. Hâlâ kulislerde konuşulmaya devam eden bu istifa Mudanya Güçlü Kadınlar Topluluğu Derneği Kurucu Başkanı İpek Demirtaş’ın ani istifasıdır.

Tarihi ve anıları ile bizim için çok kıymetli İlçemizin gözbebeği 100 yıllık çınar Mudanya Spor'un şiddetli imtihanı 2014 Yerel ve Mahalli İdareler Seçiminde Spor ve Eğitim Vadileri yapma gibi afaki vaatlerle meydanlara çıkan ve "Ben sizleri çook sevdim. Mudanyalılar beni çok sevdi." naralarıyla belediye başkanlığına oturan CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile başladı. Kanımızı kurutan bu çilenin bitmesine artık az kaldı.

210 gram ekmek 7,5 TL oldu. Yeni fiyat ayarlamasıyla 5 TL'ye satılan 210 gr. ekmeğe yüzde 50 zam yapıldı. Ekmekte zamlı fiyatlar Mudanyamızda da yürürlüğe girerken zam sırasının kafelerde içilen bir bardak çay ve diğer tüm ürünlere geldiği bilgisi edinildi.

Zeytin OTOPARK MUDANYA RUHSATLI

BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar