Marmarabirlik, ortaklarının ürün bedeli ödemelerinde yeni bir döneme geçiş yapıyor. Kooperatif, ürün bedellerinin daha hızlı ödenmesi ve ortaklara ek kazanımlar sağlanması amacıyla ulusal düzeydeki bankalar arasında yaptığı ihale sonucunda Vakıfbank ile bir iş birliği protokolü imzaladı.

2025/2026 ürün alım döneminden itibaren geçerli olacak bu protokolle, Marmarabirlik'in 28 bin aktif ortağı için Vakıfbank'ta yeni hesaplar açıldı. Protokol, beş iş yılı süresince geçerli olacak.
Ortaklara Ek Finansal Avantajlar
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, protokolün kooperatifin finansal refahını artırmaya yönelik adımlardan biri olduğunu belirtti. Yıldız, "Vakıfbank ile önümüzdeki süreçte başarılı iş birliklerine imza atacağımıza inancımız tamdır" dedi.
Başkan Yıldız'ın açıklamasına göre, yeni açılan bu hesaplara bağlı banka kartlarıyla yapılan işlemlerde ortaklara önemli avantajlar sunulacak. Buna göre, 09:00 ile 16:00 saatleri arasında mobil bankacılık, internet bankacılığı ve ATM'ler üzerinden yapılan EFT ve havale işlemlerinden ücret alınmayacak. Ayrıca, hesap ve kartlar için aidat veya hesap işletim ücreti gibi herhangi bir masraf uygulanmayacak.
Protokolün imza törenine Marmarabirlik Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Vakıfbank'tan üst düzey yöneticiler katıldı. Toplantıda, Vakıfbank Ticari Bankacılık Pazarlama Başkanı Ahmet Yılmaz, Kobi ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Başkanı Tevfik Erpek gibi isimler de yer aldı. Bu iş birliğinin, hem Marmarabirlik'in finansal yapısına hem de ortakların ekonomik gücüne olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.