Mudanya genelinde Nisan ayında yaşanan don olayı sonrasında, zarar gören çiftçiler için başvuru süreci başlatıldı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuyla ilgili resmi açıklamayı yayımlayarak, üreticilerin en geç 5 Mayıs 2025 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerektiğini duyurdu. Tarsim poliçesi olmayan üreticiler de başvuru yapabilecek.
TARSİM’e Başvuru Şartı

Açıklamaya göre öncelikli olarak TARSİM sigortası bulunan üreticilerin kuruma başvurmaları gerekiyor. Ancak TARSİM poliçesi bulunmayan üreticiler de yalnızca 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı parseller için İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurabilecek.
Dilekçeler Müdürlüğe veya Muhtarlıklara Teslim Edilecek
Afetten etkilenen çiftçilerin, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan başvuru dilekçelerini doldurarak en geç 05 Mayıs 2025 mesai bitimine kadar şahsen ya da bağlı bulundukları muhtarlık aracılığıyla teslim etmeleri gerekiyor.
İlçe Tarım Müdürü Ergün Karadağ imzalı açıklamada, konuyla ilgili mahalle muhtarlıklarının ivedilikle gerekli duyuruları yapmaları istendi.
Müdürlük, yaşanan afetin tarımsal üretime olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla sürece dair gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını belirtti.