Ben Mudanya’yı yönetmeye talip olan aday adaylarına ne vaat ettiklerini sormayacağım. Mudanya’nın sorunlarını nasıl ve kimlerle çözeceklerini soracağım.

Ben Mudanya’yı yönetmeye talip olan aday adaylarına ne vaat ettiklerini sormayacağım. Mudanya’nın sorunlarını nasıl ve kimlerle çözeceklerini soracağım.

Şu ana kadar pek çok aday adayı açıklandı. Takip edebildiğim kadarıyla en çok da Mudanya’yı son 10 yıldır yönetmekte olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adayı var. Sayabildiğim kadarıyla on beş  aday adayı çıktı. "Neden bu kadar çok aday çıktı?" sorusunu sorup polemik yaratma peşinde değilim. Derdim üzüm yemek. Yaşamaktan keyif alarak kırk yıla yakındır hayatımın merkezine konumladığım ama sürekli kan kaybeden, değer kaybeden, çarpık yapılaşma ve plansız büyüme ile içinden çıkılmaz bir sorunlar yumağı merkezi haline gelen çok sevdiğim Mudanyamızı kurtalabilecek mi yoksa kendimize artık başka bir Mudanya mı bulacağız; derdim o?

İki tane basit sorum var. Sadece iki tane. Mudanya’yı 30 yıl önce olduğu gibi gerçekten yaşanabilecek bir yere dönüştürebilmek için kimlerle birlikte çalışacaksınız ve mevcut sorunları nasıl çözeceksiniz? Hepsi bu. Ne kadar zamana ihtiyacınız olacak diye bir soru sormuyorum. Onu da siz değerli adaylara bırakıyorum.

Ne kadar kolay değil mi? Ne vaatler vereceksiniz diye sorup sizleri vaatler yumağında boğmak gibi bir niyetim yok. Malum, görev sürenizin sonunda gerçekleştiremediğiniz vaatler yüzünden hicap duyma ihtimali de var sonuçta.

Bugün Mudanya sokaklarında dolaşıp rastgele, karşılaştığınız insanlara sorsanız “Mudanya’nın en önemli sorunları nelerdir” diye muhtemelen büyük çoğunluk benzer cevapları verecektir;

Çarpık yapılaşma, yol ve otopark, hiç bitmeyen trafik, kaldırım işgalleri, işporta tezgahları, yeşili ve ağacı olmayan kordon, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi arasındaki iletişimsizlik, sportif etkinlik eksiklikleri, donanımlı ve modern kapalı pazar yeri yetersizliği ve iyotu ile balığını özlediğimiz, gönül rahatlığı ile yüzebildiğimiz deniz yoksunluğumuz.

Tabiî ki başkaca sorunları da var Mudanya’nın muhakkak ama ben başlıca sorunlarını sıraladım buraya. Öyle 30-40 tane proje sıralayıp mahcup olmaya gerek yok . Majör 8-10 sorun çözülse yetecek zaten Mudanya’da huzur içinde yaşamaya.

Evet değerli aday adayları! Ben sokaktaki sıradan vatandaş olarak merak ediyorum bu sorunları nasıl çözeceğinizi. Somut çözümlerle ilgili birkaç beyan duymayı çok isterdim doğrusu. Cek ya da cak değil de gerçekten somut çözüm önerilerinizi paylaşmanızı çok isterdim.

Bir de kimlerle birlikte yapacaksınız? Birileri gibi “Her şeyi ben bilirim, ben yaparım, ben ne dersem o olur, başka türlü olmaz “ mı diyeceksiniz yoksa toplumla, sivil toplum kuruluşları ile, bilim insanları ile, konularında uzman kişilerle istişareler yaparak mı yönetmeyi planlıyorsunuz; duymak isterdim doğrusu.

Bir de siyasi partilerimizden bir beklentim var. Olmaz ama ben yine de beklentimi açıklayayım. Parti içi demokrasinin çok uzun bir zamandır derin yaralar aldığını görerek, bilerek ifade ediyorum bunu. Gerçekten Mudanya’ya hizmet edip, başarılı olabileceğine inandığınız adayı koyun halkın önüne. Donanımlı olsun. Bilgili olsun. Vizyonu olsun. Paylaşımcı olsun. Egolu olmasın. Kavgacı olmasın. Birleştirici olsun. Çözüm odaklı olsun.

Ha, bir de aday yapacağınız arkadaşın en azından büyük oranda kendi ekibini kurmasına müsaade edin. Üç oradan, beş buradan, iki senden, bir bundan diyerek sepetin içini egolarınızla doldurmayın. LÜTFEN.

Biliyorum ki çocukluğumuzun Mudanyası bir daha geri gelmeyecek. O mis kokulu, tertemiz denizi bir daha görme ihtimalimiz çok zor. Lakin en azından yaşanılası, güzel bir Mudanya görebiliriz. Bunca yılın beceriksiz yönetimlerine rağmen benim hala umudum var.

Ümit ATİLLA

18.12.2023

Mudanya.gen.tr kullanım Şartları Sitede yazılan her türlü yazı yada yorumlardan yazan kişi sorumludur. Köşe yazarlarının görüş ve düşünceleri yayın kuruluşumuzun görüş, düşünce ve kanaatleri ifade etmemekte olup yazarın şahşına aittir. Kullanıcılar yaptıkları yorumlardan ve paylaşımlardan kendileri sorumludur. Yapılan yorumlarda argo kelimer, kişisel yada kurumsal hakları ihlal eden yorumlar, karalama maksatlı yorumlar, aslı kanıtlanmamış beyenatlar yayınlamadan ötürü çıkabilecek yasal sorunlardan tamamen yorumu yazan kullanıcı sorumludur. 

Pin It

Zeytin OTOPARK MUDANYA RUHSATLI

BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar