Son yıllarda alternatif kazanç olarak Osmanlı saray mutfağının baş tacı olan Mudanya enginarından yaptığı lezzetlerle Bursalıları tanıştıran Sinan Şentürk, şimdi de geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve Hitit Buğdayı olarak bilinen Kastamonu'nun siyez ürünlerini Mudanyalılarla buluşturdu.

Doğal ürünlere talebin gittikçe arttığına dikkati çeken Sinan Şentürk, Anadolu topraklarında yetişen ve araştırmalara göre 14 kromozomdan oluşan siyez buğdayı ve ona bağlı ürünlere de ilginin yoğun olduğunu söyledi.

SİYEZ UNUNDAN ENGİNARLI ÜRÜNLER YAPACAK

Kastamonu'dan getirdiği ürünleri uygun fiyatlarla "enginardukkani.com" adlı internet sitesi üzerinden ve Mudanya Halitpaşa Caddesi üzerindeki "Enginar Dükkanı" adlı işyerinden tüketicilerle buluşturduklarını belirten Şentürk, "Siyez buğdayı çok özel ve doğal bir ürün. Son dönemde bir çok lezzetler ve unlu mamuller bu buğdaydan üretiliyor. İnsanların sofralarında doğal şekilde bu ürünü tüketmelerini istiyoruz. Mudanya'da da yaklaşık iki yıl önce alternatif ürün çeşitlerimiz arasında ekonomik değer olan Bursalıların damak tadına sunduğumuz Mudanya enginarından yakın zamanda yapımına başlayacağımız enginarlı samsa, lodka ve haçapuri böreklerini siyez unuyla daha da lezzetlendireceğiz" diye konuştu.

Siyez ürünleri Mudanya'da ilgi görüyor

Pin It

BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin