Turunç zamanı geldi.  Bunu daha yeni yaptım bizde turunç reçeli yapmak bir ritüel gibi, her sene yaparız.

  • 14 tane büyük boy turunç,
  • 2 kg dan 1 su bar eksik şeker,
  • 3,5 su bar su, 1/2 limon ? suyu,
  • 1,2 tane ? tuzu. 

Turunçlar önce rendenin ince kısmıyla pürüzsüz rendelenir, sonra 4'e bölünür, içi ayrıca suyu sıkılır ve süzülür, limonun girdiği her yerde kullanılmak üzere buz kalıplarına konur ve doğru dondurucuya, kesilmiş kabukların içindeki damarlar varsa temizlenir  ve yorgan iğne ipliği ile rulo yapılarak ipe dizilir.

Bir gece suda bekletip suyu süzülür, sonra 3,4 kez bir kaynatıp suyu atılır. Acılık tadını nasıl seviyorsanız. Biz çok hafif acı tadını seviyoruz. Ben 3 kere kaynatıp suyunu döktüm, sonra yine su koyup yarım saat beklettim, şurup olana kadar. Şurup için şeker ve su kaynamaya bırakılır ve şeker eriyip kaynamaya başladığında turunçlar elde bir bir sıkılarak şuruba atılır ve kaynamaya bırakılır, 15-20 dakika arada karıştırarak kaynatılır sonra limon suyu ve tuzu konur 5 dakika daha kaynar şurup koyulaşmışsa tamamdır. Bir gece tencerede bırakılır (şurubunu çekmesi için) daha sonra kavanozlara konur.

Not:turunç tatsız ve acı olduğu için daha fazla şeker istiyor ve suyunu sonradan çekiyor o yüzden yapar yapmaz kavanoza koymayın eksik gelebilir şurubu. Afiyet olsun. Bu ölçü tam oldu.

Gerçek Girit Yemekleri Yapanlar Grubu Şermin Karataş

Editörün Notu: Ömer Beydeş'e teşekkür ederiz. Turunç bulamayanlar portakal kabuğu ile deneyebilir :) güzel oluyor.

Girit Usulü Turunç Reçeli Yapımı Tarifi

Girit Usulü Turunç Reçeli Yapımı Tarifi

radyopoyraz.com sunar

Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar