Girit Kandiye doğumlu (1881) rahmetli babaannemden torunlarına kalan pişi tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. (Tarifi saklayan kuzenim Belgin’e teşekkür ederim). Bu tarifin ferah sofralarınıza eşlik etmesini dilerim.

Malzemeler:

Beş bardak un.
Üç kaşık ılık yoğurt.
Üç yumurta. (Hamurun içine iki adet koyulacak)
Bir kahve fincanı zeytinyağ.
Bir çorba kaşığı (silme)kuru maya.
Bir kesme şeker.
Beş adet karanfil.
İki adet irice sakız.
Bir tatlı kaşığı tuz.
Bir çorba kaşığı çörek otu.
Bir çorba kaşığı susam.
750 ml zeytinyağı.

Hazırlanışı:

  • Bir bardak ılık su içine mayayı, şekeri ekleyip köpürene kadar bekletin.
  • Sakız ve karanfilleri havanda iyice dövün.
  • Büyük bir kabın içine unu, yoğurdu, iki yumurtayı, zeytinyağını, sakız ve karanfili, tuzu ekleyip mayalı suyu yavaşça yedirerek hamuru oluşturun.
  • Yarım saat kadar bekletin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde alacağınız bezeleri, mermerin üzerinde altına biraz un serperek elinizle açın. (Açtığınız hamur kahve tabağından küçük olsun).
  • Kızartma tenceresine zeytinyağını koyup, orta ateşte ısınmaya bırakın.
  • Açtığınız hamurun üzerine yumurtanın beyazını elinizle sürüp üzerine susam ve çörek otunu ekleyip, kızan yağın içine atın.
  • Her bir pişinin üzerine kaşıkla kızgın yağı sık sık gezdirerek pişirin. 

Afiyet olsun.

Ömer Beydeş Facebook Gerçek Girit Yemekleri Grubu Yöneticisi

radyopoyraz.com sunar

Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar