Doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte özellikle kış aylarında daha önceden değişik kömürlerin yakılmasıyla bozulan havası temizlenmeye başladı ve doğalgaz yaygın olarak kullanılmaya başladı.
Ancak bunda bir sıkıntı yaşanıyor ilçenin hemen büyük bölümünde bulunan eski kullanılmayan evlerin ve yeni binaların önlerinde bulunan Doğalgaz kutularının bugünkü görünümü ilçe hiç yakışmıyor. Oldukça çirkin bir görüntü sergileyen doğal gaz kutularının daha sağlıklı ve daha sağlam olarak değiştirilmesi isteniyor. Kırılarak tahrip edilen kutular bugün bazı kendini bilmez kişilerce çöp kutusu olarak da kullanılıyor.
Mudanya ya yakışmayan bu kutuların biran önce değiştirilmesini talep eden ilçe halkı “ korkuyoruz, bugün doğalgaz kutularını kırarak tahrip edenler yarın doğalgaz borularına da zarar vererek daha içinden çıkılmaz bir duruma gelinebilir. Onca paralar ödüyoruz ama karşılığında konulan kutulara bakın, Avrupa Birliğine girmeye çalıştığımız süreçte ilçemizde ki bu durum oldukça üzücü ve düşündürücüdür. Bu nedenle de sağlıklı ve daha sağlam kutuların kullanılmasını ve eskilerin değiştirilmesini istiyoruz”diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
Tarık ARSLAN