Girit'ten mübadele ile gelenlerin enfes lezzetlerinden birisi de Giritlilerin Babatası veya Daropita olarak bilinen eski doyurucu enfes bir tarif.

Hazırlanışı:

  • 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1/2 su bardağı tahin 1 bardak süt hepsi karıştırılır
  • 3 su bardağı mısır unu 2 su bardağı tam buğday unu elenerek karışıma ila e edilir.
  • 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 2 tatlı kaşığı tarçın ve bir kase üzüm ilave edilip iyice karıştırılır.
  • Kek hamurundan daha koyu olmalıdır yağlanmış büyük dikdörtgen bor cama ya da yapışmayan derin tepsiye dökülür eşit şekilde yayılır ve üzerine bolca susam serpilir
  • 180 derecede pişirilir

Pişme süresi her fırına göre değişebilir. Kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Selma Karadağ Batok. Facebook Gerçek Girit Yemekleri Yapanlar Grubu

Lafontaine

Sosyal medyada bizi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar

Namlı Metal