Bana göre otun kralı. Paylaştığım görüntüler, bizzat topladığım hafif acımtrak gerçek radika ve haşlanmış hali. Limon, tuz ve sızma zeytinyağ ile servise hazır hale gelecek. Haşladığımız ot, rengini kaybetmemeli, bir anlamda zümrüt yeşili olmalı. Haşlayanın ustalığı bence bu ayrıntıda gizlidir.

Bunu sağlamak için önce suyu iyice kaynatıp, içine tuz atmayın ve haşlanırken tencerenin kapağını kapatmayın. Kaynama süresi ne kadar kısa olursa, otumuz rengini, mineral ve vitaminlerini o kadar muhafaza eder.

Bütün haşlama otlarda olduğu gibi radikayı da ılık servis edin. Kaynattığınız Radika'nın suyunu dökmeyin, şişeleyip dolapta muhafaza edebilirsiniz (üç günden fazla bekletmeyin). Vitamin ve mineral deposu olan suyu bir bardağa koyduktan sonra yarım limon suyu ile biraz tuz ekleyip içebilirsiniz, çok lezzetlidir. Afiyet olsun.

Ömer Beydeş Facebook Gerçek Girit Yemekleri Yapanlar Grubu Yöneticisi

Avukat İnci Söğütlü Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Kutlama mesajı

Emir Ali Usta Mudanya Esnaf Teşkilatları Başkanı Mesajı

Mert Tarım Mustafa Bayral

Mevlana Şimşek Mesajı

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar