Mudanya'nın Mesudiye Mahallesi'nde zehirlenen 9 sahipsiz köpek telef oldu. Biri Maşataltı Mevkii'nde olmak üzere iki farklı ihbarı değerlendiren Jandarma Komutanlığı 4'ü yavru 9 köpeğin öldüğünü belirledi. Ekipler, 3'ü yavru 5 köpeği ise tedavi için veterinere götürdü.

Mudanya'nın Mesudiye Mahallesi'nde zehirlenen 9 sahipsiz köpek telef oldu. Biri Maşataltı Mevkii'nde olmak üzere iki farklı ihbarı değerlendiren Jandarma Komutanlığı 4'ü yavru 9 köpeğin öldüğünü belirledi. Ekipler, 3'ü yavru 5 köpeği ise tedavi için veterinere götürdü.

Paw Guards | Pati Koruyucuları twitter hesabından "Mesudiye'de 2 hafta önce de köpekler zehirleniyor. Üzeri kapatılıyor. Dün akşam tekrar zehirlemeler başlıyor. Yaklaşık 20 köpek. Tamamı hayatını kaybediyor. Savcılık devreye giriyor ve otopsi talep ediyor. Ve asıl skandal başlıyor. Belediye Nekropsi'ye götüreceği köpekleri çöp kamyonuna dolduruyor ve presletip çöplüğe atıyor. Konu ortaya çıkınca, "yanlışlıkla olmuş" diyor ve tekrar toplayıp götürdüğünü söylüyor."satırları paylaşıldı.

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesince yapılan incelemede köpeklerin zehirlendiği tespit edildi.

Mudanya Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, yaralı köpekler hakkında, veteriner raporunun Pazartesi günü çıkacağı öğrenildi.

Olay Yeri İnceleme Timi ve 1 İstihbarat Timi şüpheli şahıs yada şahısların tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan yaşanan hayvan katliamında DASKUT tarafından ortaya atılan şok edici detay vicdan sahiplerini yaraladı.

İnstagram da daskutanimal profilinde #MudanyaKatliamVar hashtag'i ile yayınlanan bir videoda Nekropsi yapılması istemiyle Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderilmesi istenen ölü hayvanların Mudanya Belediyesi Çöp Kamyonunda preslendiği öne sürüldü.

Videonun deşifresi şöyle;

#MudanyaKatliamVar Ortada çok büyük iddalar var! Dün gece Bir çok zehirleme vakası yaşandı. Tamamını kaybettik ne yazık ki! Savcılık otopsi talep etmesine rağmen belediye hayvanları yanlışlıkla çöp kamyonuna koyduğunu ve preslendiğini söylüyor.

Belediye yaptığı açıklamada olayı geçiştiriyor. Tüm hayvanseverleri Mudanya konusunun üzerinde durmaya çağırıyoruz. Açıklamaları peşi peşine paylaşıyoruz.

Video



Başkan Türkyılmaz İftira Atanları Mahkemeye Vereceğim

Öte yandan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın Mesudiye mahallesinde meydana gelen sokak hayvanlarının zehirlenmesi olayının ardından kamuoyunu yanıltan açıklamalar yapıldığını öne sürerek "İftira atanları da Zehirleyenleri de mahkemeye vereceğim" dedi. Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakülte raporunu gösteren Türkyılmaz can veren hayvanlarda herhangi bir ezilme olmadığının belgesini paylaştı.

RAPOR  ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK FAKÜLTESİ

Pin It

BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Mudanya Hava Tahmini

Mudanya hava durumu

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar