Mudanya'da geçen yılın son aylarında meydana gelen selde Ketendere Mevkii'nde yıkılan ve denize sürüklenen köprü, aradan geçen zaman içerisinde yapılmadı. 38 hanenin ulaşımını sağlayan köprünün olmaması dolayısıyla vatandaşlar dereden karşıya geçmekte güçlük çekiyor.

Mudanya'da geçen yılın son aylarında meydana gelen selde Ketendere Mevkii'nde yıkılan ve denize sürüklenen köprü, aradan geçen zaman içerisinde yapılmadı. 38 hanenin ulaşımını sağlayan köprünün olmaması dolayısıyla vatandaşlar dereden karşıya geçmekte güçlük çekiyor.

Yaklaşık 4 aydır evlerine ulaşmakta zorlanan vatandaşlar bir yandan köprünün onarımı için çalmadık yetkili kapısı bırakmazken, diğer yandan değiştirilmesi yerine 'Dikkat ölüm tehlikesi' uyarı levhalarının yer aldığı çürüyen elektrik direklerinin altında 'tedirgin yaşam' sürüyor.

30 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen şiddetli yağışlar Mudanya'nın özellikle Tirilye Mahallesi ve çevresinde sel felaketine sebep olmuştu. Tirilye'de zarara yol açan sel, Ketendere Mevkii'ndeki dere üstündeki köprüyü de yıkmıştı. Yaklaşık 4 ay önceki felakette sel sularının denize sürüklediği Ketendere Mevkii'ndeki köprü 38 hanenin, evlerine ulaşımını kesti. Zor durumda kalan bölge halkından bu süre içerisinde suya düşenler de oldu.

VİDEO

Mudanya Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki bölgede yaşanan sorunun çözümü için 4 aydır çalmadık kapı bırakmayan sakinler, sahillerin Büyükşehir'de olmasından ötürü onarım konusunda yerel yönetimlerin topu birbirlerine attığını öne sürdü. Köprünün bir an önce onarılmasını isteyen sakinler, bu konuda CİMER dahil, çalmadık kapı kalmadığını belirterek, yetkililerden bekledikleri yardımı bir kez de basın aracılığıyla gündeme getirdiler.

ketendere kopru yikildi mudanya

Mahalle sakinleri, yağmur dolayısıyla köprünün selle birlikte denize sürüklendiğini anımsatarak, o dönemde AFAD başta olmak üzere Büyükşehir ve Mudanya belediyelerinin de geldiğini ancak yetkilerin hiçbir açıklama yapmadan gittiğini söyledi. Suların yükselmesiyle dereden karşıya geçmelerinin söz konusu olmadığını ifade eden sakinler, "Her yere başvurduk, CİMER'e bile yazdık. Kimse bizimle ilgilenmedi. Mudanya Kaymakamlığı'na da gittik, sorunumuz çözülmedi. Yaşadığımız sorun ortada. Köprünün bir an önce yapılması gerekiyor. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz" diyerek taleplerini dile getirdiler.

"TAPULARIMIZ YOK AMA RESMİ ABONELİKLERİMİZ VAR"

38 haneden 25'inin yaz-kış oturduğunu belirten sakinler, imar affından yararlandıklarını, tapuları olmadığı için bölgenin imar planlarının da olmadığını söyledi. Elektrik ile bazı noktalarda internet abonelikleri de bulunduğu bölgede, evlerin üzerlerine çökmek üzere olan çürümüş elektrik direkleri altında da tedirgin bir yaşam sürdürdüklerini belirten sakinler, "Resmi aboneliklerimiz var. Elektrik faturalarıyla bizlerden her türlü bedeli alıyorlar ama hizmete gelince ortada hizmet yok. Buranın fotoğraflarını dilekçelerimizle birlikte ilettik. Ancak sahaya gelip görseler neyin ne olduğuna karar vereceklerdir" yorumunda bulundu.

ÇÜRÜMÜŞ DİREKLERE YENİ UYARI TABELASI!

Çürümüş ve kabloların sarktığı elektrik direklerinin üzerine yakın zamanda "Dikkat ölüm tehlikesi" uyarı tabelalarının asıldığına dikkati çeken sakinler, "Bunu yazmak ve asmak kolay. Önemli olan bunun önlemini almak. Çürüyen direkleri, bağlantı kablolarını yapmadıktan sonra buraya bu yazıyı koymanın bir anlamı yok" diyerek isyan ettiler.

KETENDERE MUDANYA'DA Çürümüş ve kabloların sarktığı elektrik direklerinin üzerine yakın zamanda "Dikkat ölüm tehlikesi" uyarı tabelalarının asıldığına dikkati çeken sakinler, "Bunu yazmak ve asmak kolay. Önemli olan bunun önlemini almak. Çürüyen direkleri, bağlantı kablolarını yapmadıktan sonra buraya bu yazıyı koymanın bir anlamı yok" diyerek isyan ettiler.

MUHTAR TOKTAŞ: KONUDAN HERKES HABERDAR, VATANDAŞLAR MAĞDUR!

Konuyla ilgili görüşüne başvurulan Yalıçiftlik Mahallesi Muhtarı Arif Toktaş, Tirilye-Yalıçfitlik bağlantı köprüsünün ikinci kez çöktüğünü belirterek, son yağışlarda denize sürüklenen köprü ile ilgili AFAD ve Büyükşehir'in geldiğini ve 'yapacağız' demelerine rağmen halen bir çözüme kavuşturulmadığını belirterek, sakinlerin sıkıntılarının büyük olduğunu söyledi.

Yalıçiftlik Mahallesi Muhtarı Arif Toktaş, Tirilye-Yalıçfitlik bağlantı köprüsünün ikinci kez çöktüğünü belirterek, son yağışlarda denize sürüklenen köprü ile ilgili AFAD ve Büyükşehir'in geldiğini ve 'yapacağız' demelerine rağmen halen bir çözüme kavuşturulmadığını belirterek, sakinlerin sıkıntılarının büyük olduğunu söyledi.

Mudanya Belediyesi'nin sorumluluk alanında olduğunu ancak sahillerde de yetkinin Büyükşehir Belediyesi'nde olmasından ötürü tüm birimlerin olaydan haberdar olduğunu ifade eden Muhtar Toktaş, "Vatandaşlarımız orada mağdur. Büyükşehir'den bana burasını biz 4 gün içinde yaparız dediler. Ne hikmetse Mudanya'nın sahasında olduğu görünce geri adım attılar. Ayrıca bölgede elektrik problemi de söz konusu. Ancak köprünün olmamasından ötürü kamyonlar da hanelerin olduğu noktaya ulaşamıyor. Ancak köprü olursa elektrik problemi konusunda da gereken çalışma yapılacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

ketendere elektirk direkleri curuk halk magdur

Hatırlanacağı gibi, üç ay önceki şiddetli yağışın esiri olarak denize sürüklenen köprü 10 yıl önce de bölgede yaşanan şiddetli yağışta çökmüş, köprünün diğer tarafından oturan vatandaşların yanı sıra 10 araç da bölgede mahsur kalmıştı.

Pin It

BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Mudanya Hava Tahmini

Mudanya hava durumu

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin