Mudanya Belediyesi 2025 yılı Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı birinci oturumu, Tirilye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ‘nün 162142 Sayılı; Ekli listede bulunan 24 adet taşınmazların satışı ile ilgili yazısı hakkındaki tartışmalar damga vurdu. Gündemin 7. maddesinde yer alan satış maddesine AK Parti Meclis Grubunun sert tepkisi ilçe gündemine bomba gibi düştü.

Mudanya Belediyesi 2025 yılı Ekim ayı Olağan  Meclis toplantısı birinci oturumu, Tirilye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Mudanya Belediyesine ait 24 adet büyük arazilerin satışa çıkarılması önergesi ve bu önergeye yönelik AK Parti Meclis Grubunun sert tepkisi damga vurdu.

 

MUDANYA SATIŞTA! 803 Bin 186 Metrekare Toprak vitrine çıkıyor

Belediye Başkanı Deniz Dalgıç tarafından oylamaya sunulan Gündemin 7. Maddesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün ekli listede bulunan 24 taşınmazın satışı ile ilgili yazısını içeriyordu. Muhalefet, bu kararın Mudanya’nın geleceği için geri dönülmez kayıplara yol açacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Yusuf Alper Ömeroğulları, satışa çıkarılması planlanan arazilerin büyüklüğüne dikkat çekerek endişelerini dile getirdi. Ömeroğulları, bu önergenin toplam 803.186 metrekare (803.186 m²) büyüklüğündeki Mudanya toprağının satışını öngördüğünü açıkladı.

AK Parti Grup Sözcüsü Ömeroğulları, daha önce Hasköy tarafındaki arsa satışından 312 milyon TL bütçeye ek gelir sağlandığını hatırlatarak, sürekli mülk satışına dayalı bu uygulamanın sürdürülebilir olmayan bir bütçe dengesizliğinin kanıtı olduğunu vurguladı.

Ömeroğulları, "Biz bunu artık söylemekten yorulduk ama herhalde anlatamaz konumdayız" diyerek, bu arazilerin değerine odaklandı. Satış listesinde, sadece Çayönü’nde 246.749 metrekare yer bulunduğuna dikkat çekildi.

VİDEO BELEDİYEDEN SATILIK MÜLK

"Atıl Değil, Ekilebilir Araziler"

Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve CHP Meclis Grubu, satışa çıkarılan bu 24 parselin çeşitli köylerde bulunan, kullanılmayan atıl durumdaki tarlalar olduğunu iddia etse de, AK Parti Meclis Grubu yakın geçmişten örnekler vererek bu yerlerin eski belediye başkanı Hayri Türkyılmaz döneminde ekilip biçildiğini hatırlattı. 

Ak Parti Meclis Grup Sözcüsü Yusuf Alper Ömeroğulları, bu bölgelerin eski belediye başkanı tarafından ekilebilir, dikilebilir araziler olarak tanımlandığını ve hatta vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla tohum ve buğday yetiştirmek için kullanıldığını anımsattı. Ömeroğulları, Başkan Dalgıç'a hitaben: “Ekilemeyen dikilemeyen yerler diyorsanız lütfen açın bakın parsel sorgudan bile görebilirsiniz. Çay önünde 100 dönüm yeriniz... kabak gibi ekilmiş yerler” ifadelerini kullandı.

Başkan Dalgıç’ın bu arazileri "işe yaramayan, ekilemeyen, dikilemeyen kayalık yerler" olarak nitelendirmesine karşılık, AK Parti Meclis Grubu bu yerlerin köy içine yakın değerli alanlar olduğunu, hatta bazılarının Teknosab’ın sanayi sitelerinin olduğu bölgede değerli araziler olduğunu belirtti.

Ömeroğulları, bu yerlerin belediye yönetiminin gözünde "değersiz" görülse de, “Mudanya’nın taşı toprağı bizim için hepsi değerli” diyerek, satış kararının yanlışlığını net bir dille ifade etti.

MUDANYA SATIŞTA! 803 Bin 186 Metrekare Toprak vitrine çıkıyor

Hani Vatandaştan Tahsil Ederdiniz?

Belediye Meclisi’ndeki tartışmalar, belediyenin mali disiplin konusundaki çelişkilerini de gözler önüne serdi. Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, arsa, tarla satışlarının gerekçesini açıklarken, gelirlerin düşük olduğunu ve vatandaşla tahsilat problemi yaşadıklarını belirtti. Başkan Dalgıç, insanların geçim sıkıntısı çektiğini ve en temel değeri olan evinin emlak vergisini ödeyemediğini dile getirerek, gelirlerin bütçeye göre %41 seviyesinde kaldığını ifade etti.

Satış kararının, sosyal belediyeciliğe aykırı olduğunu söyleyen AK Parti Grup Sözcüsü Ömeroğulları, mülk satışlarının getirdiği kısa vadeli rahatlamanın, vatandaşın üzerindeki yükü azaltmak yerine artırdığını savundu. Yusuf Alper Ömeroğulları, bir yandan "insanımız geçim sıkıntısı çekiyor" ve "emlak vergisini ödeyemiyor" denilirken, diğer yandan emlak vergilerinin 25-30 kat artışına Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın destek verdiğini belirterek bu çelişkiye dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere Temmuz ayı belediye meclis toplantısında Emlak Rayiç Bedel artışları ve Mudanya Belediyesi’nin vatandaştan tahsilat oranı Ak Parti Meclis Grup Sözcüsü Yusuf Alper Ömeroğulları tarafından ısrarla dile getirilmiş ancak Belediye Başkanı Deniz Dalgıç “Tahsil Ederiz” demişti.

Hatırlatma Videosu Temmuz Ayı Meclis Toplantısının o kısmı;


Ömeroğulları, bu satışların, "10 yıl önce Mudanya’nın bir karış toprağını satmayacağım mottosuyla başlayan hikayenin bugün Mudanya’da bir karış toprak kalmamasına doğru gittiği" eleştirisini yöneltti. Ayrıca, kreş ücretlerinin dahi sosyal belediyecilik anlayışından uzaklaşarak 6.500 TL’den 13.500 TL’ye çıkarılmasının, belediyenin maliyetleri halka yükleme eğilimini gösterdiğini belirtti.

Belediye Başkanı, kaynak ihtiyacını savunarak, bu atıl durumdaki yerlerin satılarak elde edilecek gelirle zeytinyağı fabrikası, soğuk hava deposu, kurutma tesisi, midye çiftliği ve GES projeleri gibi yatırımlara kaynak yaratılacağını ifade etti. Başkan Dalgıç, kaynak yaratmak zorunda olduklarını savundu.

Ancak, sokak hayvanları barınağı konusundaki tartışmalarda, Başkan Dalgıç’ın “satınca paraya çevirince Mudanya’ya ve bize faydası olacak” sözleriyle, daha önce “atıl” denen bu yerlerin aslında alıcı bulacak değerli varlıklar olduğu gerçeğini kendisinin de kabul etmiş olduğu kamuoyu kayıtlarına geçti.

Satış önergesi, AK Parti Grubunun itirazlarına rağmen, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilerek oy birliği ile kabul edildi. Muhalefet, komisyon sürecinde bu arazilerin değerinin netleşeceğini ve kararın yanlışlığının görüleceğini savundu.

 
 
Pin It
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Mudanya Hava Tahmini

Mudanya hava durumu

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin