Mutfağımızın olmazsa, olmazıdır. Patatesin doğranma şekli, yumurta miktarı ve yumurtanın pişme kıvamı kişiye göre farklı olabilir.
Ömer Beydeş'in tarifi ile işte SUGATO
Yapılışı:
- Dört kişi için 1,5kg sarı patatesi fotoğrafta görülen şekilde tuzlu suyun içine doğrayın.
- Onbeş dakika kadar suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp iyice suyunu süzün.
- Teflon tavaya biraz zeytinyağı koyup patatesleri kısık ateşte üzeri kapalı olarak önce pişirin, sonra kapağı açıp yüksek ateşte pembeleştirin.
- Bir kaba dört yumurta kırıp iyice çırpın patateslere ve yumurtaya bir miktar tuz ekleyin.
- Bir tatlı kaşığı tereyağını patatese ekleyip yağı çekecek kadar ateşte tuttuktan sonra, yumurtaları tavanın her bölümüne eşit miktarda dökün.
- Kısık ateşte alt yüz pembeleştikten sonra bir tabağı tava üzerine kapatıp patatesi alt üst edip bir miktar daha pişirin.
Yumurtanın pişme kıvamı kişilere göre değişir. Sugatomuz hazır. Arzu ederseniz karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Editörün Notu Gerçek Girit Yemekleri Facebook Grubu Yöneticisi Ömer Beydeş'e teşekkür ederiz.