Güncel Haber

Mutfağımızın olmazsa, olmazıdır. Patatesin doğranma şekli, yumurta miktarı ve yumurtanın pişme kıvamı kişiye göre farklı olabilir.

Ömer Beydeş'in tarifi ile işte SUGATO

Yapılışı:

  • Dört kişi için 1,5kg sarı patatesi fotoğrafta görülen şekilde tuzlu suyun içine doğrayın.
  • Onbeş dakika kadar suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp iyice suyunu süzün.
  • Teflon tavaya biraz zeytinyağı koyup patatesleri kısık ateşte üzeri kapalı olarak önce pişirin, sonra kapağı açıp yüksek ateşte pembeleştirin.
  • Bir kaba dört yumurta kırıp iyice çırpın patateslere ve yumurtaya bir miktar tuz ekleyin.
  • Bir tatlı kaşığı tereyağını patatese ekleyip yağı çekecek kadar ateşte tuttuktan sonra, yumurtaları tavanın her bölümüne eşit miktarda dökün.
  • Kısık ateşte alt yüz pembeleştikten sonra bir tabağı tava üzerine kapatıp patatesi alt üst edip bir miktar daha pişirin.

Yumurtanın pişme kıvamı kişilere göre değişir. Sugatomuz hazır. Arzu ederseniz karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Editörün Notu Gerçek Girit Yemekleri Facebook Grubu Yöneticisi Ömer Beydeş'e teşekkür ederiz.

sugato 02

erdonmez peyzaj 300piks

Tahammül İlhan Mudanya Esnaf Kefalet Koop Başkanı

İnci Söğütlü Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı

Emre AKDEMİR Ak Parti Mudanya Belediye Meclis Üyesi

Şeref ŞAŞ Mudanya Şükrü Çavuş Mah Muhtarı

Mustafa Bayral Mert Tarım

Ertan ABDULAZİZOĞLU Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

Servet Şahiner Taşıyıcılar Koop Başkanı

Ömer Tantekin Zeytin Otopark

CEM TAMAÇ MESAJ

Hüseyin Hatipoğlu İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı

Zeytin OTOPARK RUHSATLI

Mudanyadaemlak.com

Game House Playstation Mudanya Nöbetçi Eczaneleri Sunar

Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar