Birçok meze de olduğu gibi bu müthiş lezzeti herkes kendi damak tadına göre hazırlıyor. Hazırlanan tariflerdeki en büyük ortak nokta 2 çeşit peynir kullanılması ve mutlaka içine ceviz girmesi. Mezemize file fıstık ve badem ekleyebileceğiniz gibi bu kuru yemişleri file yerine bütün alıp döverek de kullanabilirsiniz. Böylelikle dövülmüş kuruyemişin kendine has yağlarının mezeye dahil olması lezzeti arttıracaktır. Fakat tarifimiz Girit usulü.

Malzemeleri:

200 gram beyaz peynir
100 gram süt kesiği
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 Yemek kaşığı kıyılmış ceviz
Tatlı kaşığı kekik1 Çay kaşığı biber(isteğe göre arttırılabilir ya da hiç kullanılmayabilir)
Az miktarda tuz, peyniriniz tuzluysa gereksiz

Hazırlanışı:

  • Beyaz peynirini rendeleyin ve ya çatalla ezin.
  • İçine süt kesiğini ve yarım çay bardağı zeytinyağını ilave edip karıştırın.
  • İçine pul biberini damak zevkinize göre, kekiğini, ezdiğiniz sarımsağını da serpin ve tekrar karıştırın.
  • En son cevizini de ilave ettikten sonra tekrar karıştırın ve servis edeceğiniz tabağa alın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz.


Kahvaltılık olarak hazırlayacaksanız, veya bir süre bekletecekseniz içine sarımsak ilavesi yapmayın yiyeceğiniz zaman ilave edin.

Afiyet olsun.

Mümtaz Möröy Facebook Gerçek Girit Yemekeleri Yapanlar Grubu

 

 

Lafontaine

Sosyal medyada bizi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar

Son Haberler

Namlı Metal