Arapsaçı, Akdeniz ve Ege ve civarında neredeyse yıl boyunca yetişen, keskin kokulu ve yeşil bir bitki türüdür. Yapısal olarak dereotunu andıran arapsaçı, mutfaklarda kullanılan rezene bitkisinin yabani bir türüdür. Dolayısıyla rezeneyle aynı özellikleri ve etkileri gösterir. İçinde B ve C vitamini ile bol miktarda kalsiyum ve magnezyum bulunmaktadır. Arapsaçı, genelde şifalı bir bitki olarak bilinir ve kullanılır. Kuzu eti ile bir araya geldiğinde enfes lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır.

Malzemeler:

1 kilo arapsaçı.
500 gram parça kuzu kol.
100ml sızma zeytinyağı.
1 adet iri limon.
1 yemek kaşığı un ve bir miktar tuz.

Hazırlanışı:

  • Arapsaçını ayıklayın, iyice yıkayıp süzgüye alın.
  • Eti tencereye koyup üzerine zeytinyağın üçte birini ekleyin, kısık ateşte çevirerek ön pişirme işlemini yapın.
  • Ardından arapsaçını ekleyin ve yaklaşık 250ml sıcak su koyup yine kısık ateşte pişmeye bırakın. Arada yemeğin suyunu ve arapsaçını kontrol edin.
  • Bir limon suyuna bir miktar tuz ve unu ilave edip çok iyi çırpın.
  • Yaklaşık yarım saat sonra karışımı yavaşça tencereye dökerken bir yandan yavaşça karıştırın.
  • Yaklaşık kırk dakika içinde yemeğimiz pişer. Pişmeye yakın kalan zeytinyağını ilave edin.
  • Bir müddet daha kısık ateşte pişirin.

Mükemmel bir lezzet sizleri bekliyor. Afiyet olsun.

Ömer Beydeş Facebook Gerçek Girit Yemekleri Yapanlar Grubu Yöneticisi

Lafontaine

Sosyal medyada bizi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar

Namlı Metal