Bostanın heybetlisi, en ulu’su.
Kültürümüzün vazgeçilmezi. hatırlarım, çocukluğumda bu sebzeleri yediğimiz için bazıları tarafından eleştirilirdik. Günümüzde ise şevketi bostanı öyle yemeklere karıştırıyorlar ki, şaşırıp kalıyorum
Şevketi bostanın yapılışını sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:

1 kilo şevketi bostan
500 gram kuzu kol kuşbaşı
100ml zeytinyağı
1 adet iri limon
1 silme çorba kaşığı un
Bir miktar tuz.

Hazırlanışı:

  • Kuzu etini tencereye koyun, kapağı kapatıp çok kısık ateşte bir süre pişirin. Suyunu saldıktan sonra çektirin. Zeytinyağın üçte birini tencereye ekleyip etleri kısık ateşte pembeleştirin.
  • Ayıklayıp iyice yıkayıp süzdüğünüz şevketi bostanı tencereye koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu salmasını sağlayın.
  • Salınan suyun üzerine bir miktar kaynar su ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin. Limon suyuna un ve tuz ilave edip çok iyi karıştırın.
  • Pişmeye yakın karışımı tencereye ilave edin. Kalan zeytinyağını ekleyip bir kaç dakika daha pişirin.

Köklerin elinizle ezilecek duruma gelmesi yemeğin piştiğinin göstergesidir.

Afiyet olsun.

Ömer Beydeş Facebook Gerçek Girit Yemekleri Yapanlar Grubu Yöneticisi

 

radyopoyraz.com sunar

Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar