Barışın ve Kardeşliğin Başkenti sloganını dilinden düşürmeyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke Müze Evi çevresinin aslına uygun korunması, Kentsel SİT alanı koruma amaçlı uygulama imar planı konularında verdiği dilekçeler sonucunda yargısal süreçlerde kendisini bunaltan Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz hakkında mahkemeye başvurarak akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla kısıtlama kararı istemişti. Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz hakkında psikiyatri heyeti verdiği roparda Karagöz'ün akıl sağlığının yerinde olduğunu resmi makamlara bildirdi.

17 Mart'ta gerçekleşecek duruşma sonrasında Yaşar Paşa’nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz aleyhine yüklü bir tazminat davası açması bekleniyor.

Açılması kuvvetle muhtemel tazminat davasını Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın kaybetmesi durumunda takdir edilen tazminatı kendi cebinden ödemeside kamuoyunun beklentileri arasında, zira Başkan Türkyılmaz'ın akli dengesi yerinde değil kısıtlanmalı iddiasıyla mahkemeye başvurduğu emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz Bosna harekatında, NATO'da yıllarca Türkiye adına görev yaptıktan sonra kendi arzusuyla 1997-1999 yıllarında Tunceli Güvenlik Komutanlığı yaptı. Bu sırada inisiyatif kullanarak Tunceli yaylalarının güvenliğini garanti ederek yaylaları sivillerin kullanımına açtı. Terörle mücedele sürecinde önemli başarılara imza attı. 1999-2000 yıllarında da Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreter Yardımcısı ve MGK Toplumla İlişkiler (Psikolojik Harekat) Başkanlığı yaptıktan sonra emekliye ayrıldı.

Toplum içinde sevilen, saygın bir konumda olan Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz hakkındaki asılsız iddiaları psikiyatri heyeti verdiği raporla çürütmüş oldu.

Utanılacak bir yargı sürecini başlatan ve psikiyatri heyetinin verdiği raporla ne yapacağı merak edilen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede Kentsel SİT alanı koruma amaçlı uygulama imar planına aykırı uygulamaları nedeniyle kendisi hakkında binlerce dilekçe veren emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz'ün dilekçe vermesinin önüne geçmek için kısıtlama talebiyle mahkemeye başvurmuştu.

Başkan Türkyılmaz'ın Bahanesi "İş Yapamıyoruz"

Mudanya Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe veren sözde Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz’ün 2016 yılından itibaren Kentsel SİT alanı koruma amaçlı uygulama imar planı kapsamında kayıtlı bulunan bir işyeri ile ilgili Mudanya Belediyesi'ne verdiği dilekçe sayısının yüzlerce olduğunu belirterek, aynı konu ve yerle ilgili Mudanya Belediyesi İmar ve Zabıta müdürlüklerinin yanı sıra BİMER'e, CİMER'e, Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı'na dilekçeler gönderdiğini ve tüm bu kurumların da aldıkları talepleri tekrar belediyenin ilgili birimlerine yönlendirdiği gerekçesiyle mahkemeye kısıtlama kararı için başvurmuştu. Türkyılmaz, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, söz konusu dilekçelerden ötürü kamu görevlilerinin görevini yapamayacak duruma getirdiğini öne sürdüğü emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz hakkında, gerekli raporların alınarak kısıtlanması yönünde karar verilmesini talep etti.

Yaşar Karagöz Gelişmeler Karşısında Ne Demişti?

Mudanya kamuoyunun vicdanını sızlatan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 2018 yılındaki bu başvurusu üzerine emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz, sosyal medyada Başkan Türkyılmaz'a tepki göstermiş önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Aktürk zamanında da Mudanyalıların hakkını savunduğunu ve böyle bir muamele görmediğini vurgulamıştı. Karagöz, o dönem “Kısıtlansam ne olur ki? Zira dilekçe yanlışlarla dolu. Sen Mudanya'da büyürken, benim vatan için ne hizmetler verdiğimi tabiki biliyorsun Hayri. Bu sana yakışmadı. Hiçbir siyasetçinin de aklına bu kadar cinlik gelmemiştir. Kalan sürende daha başarılı, akılcı, hukuka uygun işler yapmanı dilerim. Kusur gördüğüm yerler için yine gerekirse yüzlerce dilekçe vereceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 20.01.2020 tarih ve 2019-1507 sayılı evrakı ile TMK 405 madde kapsamında değerlendirilmek üzere sağlık kuruluna çıkarılan Yaşar Paşa ile ilgili beklenen karar 22 Ocak 2020 tarihinde düzenlendi. Raporda kısaca daha önce psikiyatrik bir öyküsünün olmadığı, verdiği dilekçelerin gerekçelerini açıklayabildiği, normal yaşan aktivitelerini kendi bakımını ve sosyal ilişkilerini etkilemediği vurgulanırken, istenen psikometrik testlerin de normal sınırlarda olduğu vurgulandı.

Skandal Başvuruya Tıbbi Rapor Cevabı

Kurul raporun sonuç bölümünde aklı dengesinin mevcut haliyle emekli Tümgeneral Yaşar Kargöz'ün akıllıca bir yaşam sürmesi için yeterli olduğuna, mevcut haliyle normal bir yaşam sürdüğüne, mevcut haliyle devamlı bakım ve korumaya muhtaç olmadığına karar verdi. Yine mevcut haliyle iradesinin verdiği kararlar ve hareketlerinin sağlıklı olduğuna, kendi işlerini görecek durumda olduğuna, zihinsel hastalığı nedeniyle sürekli yardıma muhtaç olmadığına, başkalarının emniyetini tehdit etmediğine ve muhafaza altına alınmasına gerek olmadığına vurgu yapılırken vasi tayini yapılmasına gerek olmadığının altı çizildi. Ve mevcut halinin hâkimlikçe dinlenmesinde yarar olduğu vurgulandı.

Şimdi Ne Olacak?

Psikiyatri heyetinin verdiği raporun doğrultusunda 17 Mart'ta görülecek duruşmada mahkemenin kararını açıklamasının ardından vatanımıza ülke sınırları içinde ve ötesinde yüksek cesaret ve inisiyatif gerektiren başarılı hizmetler veren emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz'ün tazminat davası açması bekleniyor. Tıbbı heyet raporuyla da aklı melekelerinin yerinde olduğu kesin olarak belirlenen emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz tazminatı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını ve dava kararının bir nüshasını da Belediyenin kapısına asacağını ifade etmişti.

Mudanya kamuoyu mahkeme sürecini beklerken, geçtiğimiz dönem Mudanya Belediye Meclisi toplantılarında "Allah'ın elinde bile benim hakkımda ufacık bir kara leke yok" diyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu utanç verici süreç sonrasında vatan için kelle koltukta misali yıllarca şerefle görev yaparak emekli olan Yaşar Karagöz'den utanıp özür dileyecek mi bekleyip göreceğiz.

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti sloganını dilinden düşürmeyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke Müze Evi çevresinin aslına uygun korunması, Kentsel SİT alanı koruma amaçlı uygulama imar planı konularında verdiği dilekçeler sonucunda yargısal süreçlerde kendisini bunaltan Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz hakkında mahkemeye başvurarak akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla kısıtlama kararı istemişti.

Pin It

BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Mudanya Hava Tahmini

Mudanya hava durumu

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar